Det er den amerikanske banken som har fått ansvaret for å administrere salget av Premier League-klubben. Roman Abramovitsj er tvunget til å selge som følge av sanksjonene britiske myndigheter har rettet mot ham i kjølvannet av krigen i Ukraina.

Salgsprosessen fullføres trolig i løpet av mai, men allerede den kommende uken kan Chelsea-fansen bli klokere med hensyn til hvilken vei vinden blåser, skriver det franske nyhetsbyrået AFP.

Tre mulige kjøper-konstellasjoner kjemper om å vinne kontrollen over Chelsea:

* Boehly, Wyss and Goldstein

Den sveitsiske milliardæren Hansjoerg Wyss bekreftet sin rolle i budet i et intervju med avisen Blick for en tid tilbake, men det er den amerikanske forretningsmannen Todd Boehly som er hovedmannen sammen med den britiske advokaten Jonathan Goldstein. Boehly er deleier i den amerikanske baseballklubben Los Angeles Dodgers.

Advokat Goldstein er Tottenham-supporter, hvilket har skapt skepsis blant enkelte Chelsea-fans. Samtidig har Boehly troverdighet i form av sitt eierskap i Dodgers. Baseballklubben vant World Series for første gang på 32 år i 2020.

Boehly har også sørget for at kamparenaen til Dodgers er blitt betydelig oppgradert og modernisert, og noe tilsvarende er tiltrengt på Stamford Bridge.

* Martin Broughtons stjerneselskap

Som tidligere styreformann i Liverpool og British Airways har Martin Broughton betydelig erfaring fra fotball og forretninger. Samtidig er det et kobbel med idrettspersonligheter som har gitt budet hans mest oppmerksomhet.

Formel 1-giganten Lewis Hamilton og tennisstjernen Serena Williams skal begge ha sagt ja til å bidra med penger dersom Broughton vinner kontroll over Chelsea. Hamilton har bekreftet sin rolle. Presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet, Sebastian Coe, vil også bli del av London-klubbens styre dersom Broughton går seirende ut av budkampen.

Samtidig skaper det et visst hodebry at Josh Harris og David Blitzer står bak viktige deler av finansene i budet. Duoen har nemlig allerede en eierpost i Crystal Palace, og må trolig selge denne dersom de skal inn i Chelsea.

Ifølge Sky Sports skal også Rodgers-familien fra Canada, Tsai-familien fra Taiwan og den colombiansk-amerikanske bryggeriarvingen Alejandro Santo Domingo være blant investorene.

* Stephen Pagliuca

Pagliuca er deleier i NBA-klubben Boston Celtics og den italienske fotballklubben Atalanta. Han er også styreformann i investeringsselskapet Bain Capital, som skal råde over ha 160 milliarder dollar i midler.

Pagliuca var den siste av Chelsea-budgiverne som gikk offentlig ut og bekreftet sin interesse for klubben. Han har sikret seg støtte fra blant annet en supportergruppering i Chelsea som inkluderer tidligere kaptein John Terry.

Flere andre forretningsmenn er også del av Pagliucas konsortium. Blant dem er Larry Tanenbaum, aksjeeier i ishockey-, basketball- og fotballklubbene i Toronto. Han er også styreformann i NBA.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.