Musikktjenesten Spotify, som etter hvert også er store på podkast, la sent onsdag kveld etter at børsene stengte i USA, frem resultater for fjerde kvartal. Spotify gjorde det bedre enn analytikerne hadde ventet, både på topplinjen og bunnlinjen.

Spotify kunne også melde om 25 millioner nye aktive abonnenter, og har nå 406 millioner aktive månedlige brukere verden over. Antall premiumabonnenter steg med 16 prosent og selskapet selv beskriver det som et veldig sterkt kvartal.

Bråk for 100 milliarder kroner

Markedet reagerte på knalltallene med å sende Spotify-kursen ned nær 17 prosent torsdag.

Den siste måneden er Spotify-aksjen ned over 30 prosent, og aksjonærverdier for rundt 100 milliarder kroner er borte.

Bråket startet da den kanadiskamerikanske artisten Neil Young trakk hele sin katalog med musikk fra Spotify, i protest mot podkast-verten Joe Rogan som han mener driver med vedvarende og skadelig antivaksinepropaganda. Artisten Joni Mitchell fulgte etter, og flere vurderer det samme.

– Jeg skal være ærlig, det er ikke morsomt og noe jeg ønsker vi slapp å gå igjennom, sier Daniel Ek, den svenske toppsjefen og medgrunnleggeren av Spotify til avisen Dagens Industri.

Spotify har betalt Joe Rogan nesten én milliard kroner for eksklusiv rett til hans podkast, som er blant de mest populære i verden. Etter mye press har Spotify kommet på banen med at innhold som anses som skadelig skal merkes, uten å imponere hverken artister eller markedet.

I markedet er det også misnøye med at Spotify fremover vil slutte å komme med helårsprognoser, men begynne med kvartalsvis guiding, noe som anses å øke usikkerheten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.