Uvissheten om hva som vil skje etter at sosialdemokraten Löfven har orientert riksdagens leder om hvorvidt han har funnet noen regjeringspartnere, er stor.

Löfven sitter fortsatt som statsminister etter at valget 9. september endte med at hverken venstresiden eller den borgerlige Alliancen fikk nok stemmer til å danne regjering. Begge fløyene har sagt nei til å samarbeide med det høyrepopulistiske partiet Sverigedemokraterna.

For en uke siden sa Löfven at ingen av partiene hadde endret posisjoner, og at det ennå ikke hadde vært noen forhandlinger.

Deretter har det vært taust.

Löfven kjemper mot klokka - hadde samtaler med Kristersson

Talsmann Andreas Norlén, som tilsvarer den norske stortingspresidenten, skal etter Löfvens orientering har samtaler med de andre partilederne om den politiske situasjonen.

Resultatet kan bli at en ny partileder får oppdraget med å gjøre nye regjeringssonderinger.

Analytikere har pekt på at det kan bli Centerns leder Annie Lööf, og at hun muligens vil forsøke å få på plass en samlingsregjering på tvers av blokkene.

Hvis ingen partiledere lykkes, blir det nyvalg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

NHO-presidenten: Disse fire tingene må vi gjøre for å få flere kvinnelige ledere
—Og på samme måte må den som er leder sørge for at når han... eller hun... han ja, der kan du se.
02:14
Publisert: