I en uttalelse onsdag sa Donald Trump at hans tidligere sjefstrateg Steve Bannon ikke bare mistet jobben da han fikk sparken, men også vettet.

– Steve Bannon har ingenting å gjøre med meg eller mitt presidentskap, sa han om Bannon.

Uttalelsene kom etter at Bannon i et utdrag fra sin nye bok kaller et møte der blant andre presidentens sønn og en russisk advokat deltok «forrædersk». Boken er skrevet av Michael Wolff og ble offentliggjort i The Guardian onsdag.

Trumps pressetalskvinne kaller anklagene om forræderi tåpelige
Trumps tidligere rådgiver Steve Bannon beskylder i en ny bok Trumps sønn og svigersønn for forræderi og spår at den pågående Russland-granskingen til spesialetterforsker Robert Mueller i stor grad kommer til å handle om hvitvasking av penger.
00:45
Publisert:

«Vanærende uttalelser»

Bannon tror Donald Trump junior og Trumps svigersønn Jared Kushner kommer til å få gjennomgå i etterforskningen om mulig russisk innblanding i fjorårets presidentvalg, og skriver i boken at etterforskerne kommer til å knuse Trump junior som et egg i beste sendetid på tv.

Onsdag meldte Washington Post at Trump gjennom sine advokater i tillegg har sendt et såkalt «cease-and-desist»-brev til Bannon der de mener han i flere tilfeller har brutt arbeidsavtalen han signerte med Trump Organization, og trolig også har vanæret presidenten.

Et «cease-and-desist-brev» er et juridisk brev som pålegger en person eller organisasjon å stoppe en handling som er ansett som skadelig for en annen person.

«Du har brutt avtalen ved blant annet å ha kommunisert med Michael Wolff om Mr. Trump, hans familiemedlemmer og selskapet, bringe for dagen konfidensiell informasjon til Mr. Wolff og komme med nedsettende uttalelser og i enkelte tilfeller vanærende uttalelser til Mr. Wolff om Mr. Trump, hans familiemedlemmer og selskapet», står det i brevet som er sendt fra advokat Charles Harder til Steve Bannon.

– Bare later som han hadde innflytelse

Bannon ble hentet inn som leder av Donald Trumps valgkamporganisasjon i august 2016.

I de offentlige uttalelsene Trump sendte ut om Bannon onsdag kveld sa han at Bannon overhodet ikke var en nær og viktig medarbeider da han var sjefstrateg for Trump.

– Steve later som han er i krig med mediene, som han omtaler som opposisjonspartiet. Likevel brukte han tid i Det hvite hus på å lekke falsk informasjon til mediene for å gjøre seg selv mye mer viktig enn han var. Det er det eneste han klarer å gjøre bra.

– Steve var sjelden i én-til-én-møter med meg og bare later som han hadde innflytelse for å lure folk som ikke har tilgang eller peiling, som han hjalp med å skrive løgnaktige bøker, skrev Trump.(Vilkår)

Kina: 626 millioner overvåkningskameraer innen 2020
Overvåkningskameraer utstyrt med kunstig intelligens kan blant annet spore opp kriminelle ved hjelp av ansiktsgjenkjennelsesteknologi.
01:04
Publisert: