– La dem kalle dere rasister. La dem kalle dere fremmedfiendtlige. La dem kalle dere nasjonalister. Og bær det som hedersbetegnelser, sa Bannon.

Den amerikanske presidentens tidligere valgkampstrateg og betrodde medarbeider ble tatt imot med stående ovasjoner fra Nasjonal Front-representantene som var samlet til landsmøte i den franske byen Lille.

Bannon er for tiden på rundreise til flere europeiske land, og besøker også Italia og Sveits.

–Jeg er her for å observere og lære. Og det jeg har lært, er at dere er en del av en verdensomspennende bevegelse som er større enn noe land, sa han ifølge NRK , som er til stede i Lille.

I talen trakk han blant annet frem Ligaen og Femstjernersbevegelsens seire under valget i Italia – selv om han understrekte at sistnevnte ikke er et høyreparti.

– Historien er på vår side. Vi vil gå fra seier til seier, sa Bannon til applaus fra salen.

Trenger ny giv

Nasjonal Front og partileder Marine Le Pen forsøker under helgens landsmøte å blåse nytt liv i Frankrikes ytre høyrefløy, som har slitt med å beholde velgernes tillit etter fjorårets valg.

På en nylig meningsmåling sa kun 16 prosent av de spurte at Le Pen ville være en egnet kandidat til å være president i Frankrike, ned åtte prosent fra en tilsvarende måling i 2017.

Partiet har slitt med internt bråk, og har mistet både tidligere valgkampleder Florian Philippot – som har dannet sitt eget parti – og partiets unge fremadstormende stjerne Marion Marechal Le Pen, som har trukket seg fra politikken inntil videre. I tillegg er partilederen siktet for å ha misbrukt EU-midler.

Vil gi partiet nytt navn

Le Pen sa i forkant av helgens landsmøte at Nasjonal Front nå er blitt «voksent» og er klare for å regjere.

– Partiet har gått fra å være et protestparti i sin ungdom, og fra å være et opposisjonsparti til å bli et regjeringsparti, sa hun i et TV-intervju fredag.

Blant tiltakene som skal forsøke å forsterke dette inntrykket, er et forslag om å gi partiet et nytt navn. I intervjuet sa Le Pen at hun vil legge frem forslaget til nytt navn søndag.

Le Pen og den øvrige partiledelsen diskuterte et navnebytte allerede i juli i fjor. Da sa partiets generalsekretær Nicolas Bay at et navnebytte vil avspeile partiets «endrede syn på samfunnet».

Ny lederstruktur

Partiet også gjennomføre omfattende endringer i partiets lederstruktur og vedtekter, opplyste Le Pen.

Hun sier endringene i partiet til sammen blir en «kulturrevolusjon», som gjør at partiet er i stand til å «etablere seg, skape allianser og regjere».

–Vi har kommet til et vendepunkt, slo Le Pen fast i et intervju med den franske avisen Le Figaro.

Hun åpnet også for å gi fra seg ledervervet i partiet innen neste presidentvalg i 2022, gitt at en annen kandidat «er i bedre stand til å forene folk og få partiets ideer til å triumfere».

Vil avskilte Le Pens far

Under landsmøtet er det også ventet at partiet skal endre partivedtekten som gjør Le Pens uforutsigbare far, Jean-Marie Le Pen, til æresformann på livstid.

Han skal etter planen fratas sin tittel på bakgrunn av upassende uttalelser.

Tittelen har gitt ham mulighet til å delta på partiets arrangementer selv om han juridisk sett er fjernet fra partiets medlemsliste. Denne muligheten valgte han å ikke benytte seg av denne gangen.

–Jeg vil ikke dra til Lille, for jeg ønsker ikke å bli medskyldig i attentatet mot Nasjonal front som skal pågå der, sa han.(Vilkår)

Denne skal hente V70-kundene tilbake til Volvo
Volvo V60 er neste modell i Volvos fornyelse. Bilen kommer som avgiftsvennlig ladbar hybrid.
00:46
Publisert: