Svensk Økokrim – Ekobrottsmyndigheten – har pågrepet flere ledende personer i Cloetta ab. Selskapet, som er børsnotert i Stockholm, er Nordens største sukkervareselskap, med virksomhet i over femti land.

Razzia og pågripelser

I en pressemelding opplyser Ekobrottsmyndigheten at det også er foretatt husransakinger i hjem og eiendom tilhørende de mistenkte. Men de går foreløpig ikke ut med navn, stillinger eller hvor mange som er pågrepet.

Cloettas administrerende direktør Henri de Sauvage sier tirsdag ettermiddag til næringslivsavisen Dagens Industri (DI) at han ikke vet hvem eller hvor mange i ledelsen som er pågrepet.

Resultatvarsel og salg

Ekobrottsmyndigheten etterforsker det som vurderes som mistenkelige aksjesalg like i forkant av at Cloetta sendte ut et negativt resultatvarsel 14. september.

DI har tidligere skrevet at fire sjefer i Cloetta solgte aksjer for 1,5 millioner kroner i selskapet de siste to ukene før resultatvarselet.

Søtt og surt

Cloetta har vært preget av vekst, men også mye uro de siste årene. Selskapet kjøpte den svenske konkurrenten Candelia i 1998 og ble markedsledende i Sverige. I 2000 fusjonerte Cloetta med finske Fazer, men samarbeidet surnet raskt og i 2008 fisjonerte de to selskapene og Cloetta ble børsnotert.

Hovedeier i Cloetta er den svenske familien Svenfelt-Trotzig, gjennom familiselskapet Malfors Promotor.

Siden 2011 har Cloetta kjøpt opp selskaper som Leaf, Nutisal, The Jelly Bean Factory, Lokawo og Candyking. Cloetta har fabrikker i 12 land og vel 2500 ansatte.

Kjente produkter er Ahlgrens Bilar, Läkerol, Malaco, Cloetta Kexchoklad, Polly, Center og Juleskum.(Vilkår)

Krasjlanding for brexit?
Denne uken var det femte runde i forhandlingene mellom Storbritannia og EU, og forhandlingene står ganske fast. Les hele kommentaren til Kjetil Wiedswang i lenken under.
01:21
Publisert: