– Storbritannia vil se på tidligere visum utstedt til rike utenlandske investorer og vurdere om det må tas grep, sa innenriksminister i Storbritannia Amber Rudd onsdag, på spørsmål om russere som har mottatt slike visum til landet, ifølge Reuters.

Det var i en justiskomité innenriksministeren måtte svare for at 700 russere fikk britiske investorvisum, såkalte «Tier 1 visa», mellom 2008 og 2015. Visumet skal ha blitt gitt til utenlandske investorer med minst 50.000 pund i investeringskapital, i overkant av 550.000 kroner.

Storbritannias statsminister Theresa May uttalte tirsdag at det vil være riktig for Storbritannia å vurdere hvorvidt denne delen av visumregimet er blitt brukt korrekt.

Innenriksminister Rudd påpekte onsdag at langt færre investorer har fått slike visum de siste par årene. Etter en reform av visumordningen i 2015-2016 har 84 prosent færre slike visum blitt utstedt.

– Jeg har bedt mine ansatte om å vurdere hvilke reformer vi kan fortsette med, og å vurdere de tidligere reformene vi har hatt, uttalte hun.

Visumspørsmålet har dukket opp i den diplomatiske krisen mellom Storbritannia og Russland etter nervegassangrepet i Salisbury.

Over 100 russiske diplomater skal ha blitt utvist fra Storbritannia, USA og en lang rekke andre land. Norge har hittil utvist én russisk diplomat.(Vilkår)

– Glem tresekundersregelen!
Køekspert Arvid Aakre forklarer hvordan vi kan unngå kø.
02:06
Publisert: