Det konservative partiet i Storbritannia har fått 70.000 pund i bot av valgkampkommisjonen, noe som tilsvarer drøyt 700.000 norske kroner, melder britiske medier.

Årsaken er «betydelig svikt» i partiets rapportering om egen valgkampfinansiering. 

Onsdag ble det kjent at 12 politidistrikter har oversendt dokumenter til britiske påtalemyndigheter, og bedt om at det vurderes om det skal tas ut tiltale.

Oversteg beløpsgrenser

Årsaken er beskyldninger om at så mange som 20 konservative parlamentsrepresentanter i siste valg oversteg lokale beløpsgrenser for hvor mye penger de kan bruke på valgkamp.

Valgkampkommisjonen har utført sin egen undersøkelse, uavhengig av politiet, og har kommet frem til at en del av midlene er blitt ført opp på partiet i stedet for på den lokale kandidaten, skriver The Guardian.

Navnene ikke kjent

Politiet har ennå ikke oppgitt hvilke parlamentsrepresentanter som er under etterforskning, men tirsdag kom det frem at politiet hadde avhørt tidligere kasserer og representant for distriktet South Thanet, Craig Mackinlay om utgifter i forbindelse med hans valgkamp mot Ukip-leder Nigel Farage.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Derfor reiser norske mediesjefer til Austin igjen og igjen og igjen
Denne uken har en rekke norske medie-topper vært på teknologimessen South by Southwest i Texas.
02:24
Publisert: