Det første spørsmålet var en utfordring til Johnson om å la folket få siste ord i brexitspørsmålet. Statsministeren svarte med sin velkjente formulering om at regjeringen fortsatt er forpliktet til å ta Storbritannia ut av EU 31. oktober, med eller uten en avtale.

Statsministeren kom også med kritikk mot parlamentarikerne som tirsdag vant første runde i kampen for å hindre en hard brexit. Johnson mener motstanden i Parlamentet svekker regjeringens posisjon i Brussel og gjør en hard brexit mer sannsynlig.

Labour-leder Jeremy Corbyn ba Johnson redegjøre for hvilke forslag han har lagt fram for EU og viste til at en rekke ledere i EU-land sier britene fortsatt ikke har kommet med noen konkrete nye forslag.

– Min ærede kollega vet at man ikke forhandler i full offentlighet, men vi har gjort store fremskritt, sa Johnson og beskyldte Corbyn for å undergrave forhandlingene.

– Jeg skjønner ikke hvordan jeg kan beskyldes for det når det ikke er noen forhandlinger. Taktikken deres er bare å la tiden renne ut, lød Corbyns replikk.

Det var i ordvekslingen mellom de to partilederne at Johnson utfordret Corbyn til å støtte opp om et nyvalg 15. oktober, én dag tidligere enn det som tidligere har blitt omtalt. Statsministeren har sagt at han vil foreslå nyvalg dersom han taper debatten om en brexitutsettelse senere onsdag. I så fall må han ha støtte fra rundt 100-Labour-representanter, men Labour vil foreløpig ikke vil stemme for et nyvalg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.