I en tale i Parlamentet er det ventet at Johnson vil kunngjøre en ekstrabevilgning på 16,5 milliarder pund, nærmere 200 milliarder norske kroner, over de neste fire årene.

Beslutningen følger et valgløfte fra det konservative partiet om på øke forsvarsbudsjettet med 0,5 prosent over inflasjonsmålet frem til 2025.

Statsministerens kontor i Downing Street opplyser at pengebruken vil «befeste Storbritannias posisjon som landet som bruker mest penger på forsvar i EU og nest mest i Nato».

Den økte bevilgningen kommer samtidig som den britiske økonomien er hardt rammet av koronapandemien, som også har ført til at myndighetene har brukt enorme summer på støtte til innbyggere og bedrifter.

– Jeg har tatt denne avgjørelsen fordi forsvaret av kongeriket kommer først, sier Johnson i en uttalelse offentliggjort før talen torsdag.

De økte bevilgningene skal gå til investering i ny teknologi, som cyber- og romforsvar, og de skal også brukes til å rette opp svakheter i det britiske forsvaret, opplyser Downing Street.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.