– Om regjeringen ikke kan få igjennom dens viktigste lovgiving, så må det avholdes et valg på det første mulige tidspunkt, sa Corbyn under et besøk på en fabrikk i Wakefield i Nord-England.

For å løse den fastlåste situasjonen, mener Corbyn et valg ikke kun er det mest praktiske alternativet, men også det mest demokratiske.

– Det vil gi den vinnende part fornyet mandat til å forhandle en bedre avtale for Storbritannia, samt sikre støtte til avtalen i parlamentet og i landet for øvrig, uttalte han.

EU har så langt utelukket reforhandlinger av brexitavtalen.

Alternativer på bordet

Opposisjonslederen har tidligere varslet at han vil forsøke å reise mistillit hvis avtalen, som statsminister Theresa May har fremforhandlet med EU, i neste uke stemmes ned i parlamentet.

– Vi vil beholde alle alternativer på bordet, inkludert muligheten for å oppfordre til en ny folkeavstemning, sa Corbyn.

I Wakefield stemte 66 prosent for å forlate EU under folkeavstemningen som fant sted 2016, men de to Labour-parlamentarikerne Mary Creagh og Yvette Cooper vil støtte en ny folkeavstemning dersom det vil føre til at Storbritannia forblir i EU.

Flertallets interesser

Videre argumenterte Corbyn for at kjerneproblemet rundt brexit er et feilslått system i favør av flertallet, for å verne om interessene til de få. Opposisjonslederen sa videre at Labour, dersom de kommer til makten, derfor vil forsøke å lege de store splittelsene rundt skilsmissen med EU.

– Den virkelige løsningen for å endre Storbritannia i retning av å arbeide i tråd med flertallets interesser, er gjennom å utfordre den privilegerte elitens forankrede kraft. På den måten kan vi bidra til å lege de dype splittelsene som følge av folkeavstemningen, sa han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Han kan ha lagt til rette for at Storbritannia ikke kommer seg ut av EU
Men i parlamentet ble det diskusjon om klistremerket som sitter på bilen han kjører – og hvis bil det egentlig er.
02:53
Publisert: