Det skjer på femårsdagen for undertegnelsen av Parisavtalen, den internasjonale avtalen som har som mål å holde den globale oppvarmingen under 2 grader.

– Svaret på vår eksistensielle krise er å handle raskt og besluttsomt og øke innsatsen, og solidaritet blant nasjoner, sier FNs generalsekretær António Guterres i en uttalelse.

Verdens land er på sporet av å nå målet om å begrense temperaturøkningen med 1,5 grader, noe forskere sier er avgjørende for å unngå at deler av kloden blir ubeboelig.

Bill Gates om klimaendringer og Elon Musks bidrag: – De årlige ødeleggelsene blir verre enn under pandemien
Under Bloomberg Green Festival talte Bill Gates om viktigheten av innovasjon for å takle klimaendringene, og om hvordan Elon Musk bidrar.
01:40
Publisert:

Landene inviteres til å legge fram mer ambisiøse og konkrete klimaplaner på møtet, der også regjeringsmedlemmer, privat sektor og organisasjoner inviteres til å delta.

Ifølge FN er målet med møtet i desember å skape driv fram mot FNs klimatoppmøte COP26 i Glasgow i november 2021.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.