– Dronningen er glad for å kunne godkjenne utnevnelsen av Jeremy Hunt som ny utenriksminister, heter det i en uttalelse fra Downing Street.

Hunt har vært helseminister siden 2012.

Hunt støttet fortsatt medlemskap i EU da folkeavstemningen ble holdt for to år siden. Han går inn for å beholde tette økonomiske bånd til EU etter at Storbritannia trer ut av unionen neste år.

Statsministerkontoret opplyser at May har utpekt Matt Hancock til posten som ny helseminister.

Johnson gikk av som utenriksminister mandag i protest mot regjeringens brexit-håndtering.

Statsminister Theresa May uttrykte mandag kveld overraskelse over at Boris Johnson har forlatt utenriksministerposten. Hun mener han var innforstått med brexit-planen.

– Jeg er lei meg – og litt overrasket over – å ha mottatt brevet etter de fruktbare samtalene vi hadde på Chequers fredag, og det utfyllende og detaljerte forslaget vi ble enige om som regjering, skriver May i et svar til Johnson mandag kveld.

I brevet, som er lagt ut av Sky News' Europa-korrespondent Mark Stone på Twitter , beskriver May hvordan hun mener regjeringen har sikret målene som Johnson har kjempet for – grensekontroll, kontroll over eget lovverk og pengebruk.

Mener Johnson var innforstått med brexit-planen

– Som jeg orienterte om på Chequers, så krever enigheten vi oppnådde, full, kollektiv støtte fra regjeringen. Under kampanjen til EU-folkeavstemningen, ble dette kollektive ansvaret midlertidig opphevet. Jeg tillot regjeringsmedlemmene betydelig handlingsrom til å uttrykke sine egne synspunkter underveis. Men enigheten som vi inngikk fredag markerer punktet der dette ikke lenger vil være slik. Hvis du ikke lenger er i stand til å gi den støtte vi trenger for å sikre avtalen i Storbritannias interesser, så er det riktig av deg å tre av.

– Når du nå gjør det, så ønsker jeg å gi uttrykk for at jeg setter pris på alt du har gjort for vårt land, for De konservative, som Londons ordfører og som utenriksminister, og ikke minst for den lidenskapen du har vist ved å fremme et globalt Storbritannia overfor resten av verden idet vi forlater EU, skriver May.(Vilkår)

Er lege i ferd med å bli et lavstatusyrke?
Andelen kvinnelige leger øker. Gjør det noe med yrkes status?
01:33
Publisert: