– Kina oppfordrer den britiske parten til umiddelbar stans i sin innblanding i Hongkongs anliggender, som er Kinas interne anliggender, het det i en uttalelse på nettsiden til den kinesiske ambassaden i London tirsdag.

– Storbritannia vil bli møtt med konsekvenser hvis landet insisterer på å fortsette i feil spor, het det videre.

Uttalelsen kom etter at Storbritannia mandag stanset utleveringsavtalen som landet har hatt med den tidligere britiske kolonien, og noen dager etter at Storbritannia fulgte USAs linje og besluttet å fjerne kinesiske Huaweis utstyr fra britiske 5G-nettverk. Britiske politikere har også den siste tiden kritisert Kinas behandling av religiøse og etniske minoriteter.

Senere tirsdag møter USAs utenriksminister Mike Pompeo britenes statsminister Boris Johnson i London.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.