De nye prognosene anslår gjennomsnittlig vekst på 1,4 prosent de neste fem årene, noe som betyr at Storbritannias økonomi vil bli 72 milliarder pund, eller 3,4 prosent, mindre i 2021 enn det som fremgikk av prognosen som ble lagt fram i mars i fjor. Den var den siste som ble presentert før Storbritannia stemte for å forlate EU.

Den sosialpolitiske tenketanken Resolution Foundation mener den nåværende inntektsskvisen vil vare lengre og at husholdningenes disponible inntekter vil falle 19 kvartaler på rad mellom 2015 og 2020.

Mister 715 pund årlig innen 2021

Videre spås det at de siste endringene i skattepolitikken vil legge press på levestandarden og øke ulikhetene i samfunnet. De fattigste husstandene vil trolig miste i gjennomsnitt 715 pund årlig innen 2021, og de rikeste vil øke sin inntekt i samme periode med gjennomsnittlig 185 pund.

– Familier er nå i de tidlige stadiene av den lengste perioden med kontinuerlig nedgang i disponibel inntekt på over 60 år, til og med lenger enn selv det som fulgte etter finanskrisen i 2008, sa stiftelsens direktør Torsten Bell.

I sin finanstale onsdag lovet finansminister Philip Hammond å støtte en stor utvidelse av boligbyggingen og hjelpe små og høyteknologiske bedrifter for å styrke den britiske økonomien.(Vilkår)

Meretes utvalgte: enestående spanjol fra Priorat
Denne spanske vinen er perfekt å servere til lammemiddagen.
00:53
Publisert: