Politiet sier de behandler saken som en terrorhendelse inntil de får opplysninger som tyder på noe annet. Mannskaper fra nødetatene jobber iherdig på stedet, og politiets bombegruppe er på plass.

– Vi jobber med å få full oversikt over det politiet behandler som et forferdelig terrorangrep. Alle våre tanker går til ofrene og familiene til dem som er rammet, sier Storbritannias statsminister Theresa May i en pressemelding natt til tirsdag. En kilde i Det konservative partiet sier til Sky News at May tar pause i valgkampen etter hendelsen. May har utlyst parlamentsvalg 8. juni.

Det er ventet at den britiske regjeringen og ledere for politiet og sikkerhetstjenestene samles til krisemøte i London tirsdag morgen.

Den amerikanske TV-kanalen NBC sier amerikanske tjenestemenn er informert av sine britiske kolleger om at en selvmordsbomber utløste eksplosjonen. Ifølge CNN er en mann som var på stedet, identifisert som gjerningsmann. Amerikansk politi sier det er snakk om to eksplosjoner med sprengladninger som inneholdt spiker, men dette er ikke bekreftet. BBC påpeker at spiker og skruer på stedet kan komme fra skader på bygningen.

Konsert

Eksplosjonen skjedde mot slutten av en konsert med Ariana Grande i Manchester Arena mandag kveld. En talsperson sier artisten er i god behold.

Flere meldinger går ut på at eksplosjonen skjedde rett på utsiden av arenaen mens folk var på vei ut fra konserten.

Arenaen kan ta opptil 21.000 tilskuere og er den største innendørsscenen i Manchester. Den er knyttet sammen med Victoria stasjon, som har både tog- og trikkespor. 23 år gamle Grande er for tiden på Europa-turné, og mange unge fans hadde funnet veien til mandagens opptreden.

Ingen nordmenn

Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser pressekontakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet (UD) til NTB natt til tirsdag. UD oppfordrer nordmenn i området til å holde seg orientert via lokale myndigheter og følge deres anbefalinger og råd.

– Vi oppfordrer også nordmenn i Manchester til å kontakte sine nærmeste pårørende i Norge og melde fra om sin status, sier Sehl.

To besøkende til Manchester Arena blir tatt hånd om av politiet.
To besøkende til Manchester Arena blir tatt hånd om av politiet. (Foto: Andrew Yates/Reuters/NTB Scanpix)

– Kraftig smell

Flere vitner forteller om et «kraftig smell» eller eksplosjon omtrent da konserten var ferdig.

– Jeg hørte et kraftig smell fra sengen, gikk til fronten av leiligheten hvor vi har perfekt utsikt. Alle løp fra stedet i store grupper, sier Suzy Mitchell til Sky News. Miller bor tvers overfor Manchester Arena.

– Det var sjokkerende. Jeg hørte bare et kraftig smell, og så begynte alle bare å springe mot oss og rope og grine. Alle bare trampet over oss for å komme seg ut, sier et øyenvitne til BBC.

Blod og skrik

Et annet vitne forteller om et smell da Grande hadde fremført sin siste sang.

– Vi så unge jenter med blod på seg. Alle skrek, og folk løp. det var mye røyk, sier hun til Manchester Evening News.

Flere gater i byen er sperret, og tog til og fra Victoria stasjon i byen er innstilt. Stasjonen er evakuert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her smeller det
Mot slutten av Ariana Grande konserten høres plutselig et smell.
00:21
Publisert: