Ted Malloch er den desiderte favoritten til å bli president Trumps kanskje fremste sendebud, til stillingen som ambassadør i Storbritannia.

I et intervju med BBC kommer Malloch med en rekke uttalelser som faller i god jord hos EU-fiendtlige brexit-tilhengere.

Vedder på fiasko

Malloch langer ut mot den europeiske fellesvalutaen euro, som han mener kan «kollapse».

– Den ene tingen jeg ville gjort i 2017, er å shorte euro. Jeg mener det er en valuta som ikke bare ligger for døden, den kan faktisk kollapse det kommende året, halvannet, sier Malloch.

Med shorte mener han å plassere veddemål i valutamarkedet på at euroen faller, og tjene penger på det.

Mest kjent for slike valutaveddemål er investorlegenden George Soros som i 1992 veddet mot det britiske pundet, og tjente minst ti milliarder kroner da pundet kollapset på det som senere bare er omtalt som «black wednesday» 16. september.

Hyller brexit

Malloch går til kraftig angrep på det han beskriver som byråkratiet i Brussel, overnasjonale allianser og multilaterale avtaler. Han sier videre at Trump og hans administrasjon mener EU har gått utover sine rammer, noe særlig Tyskland tjener på.

Han hyller britenes planer om en «hard brexit», eller «clean brexit» som Malloch selv kaller det. 

Samtidig refser han reglene som gjør at britene ikke kan forhandle nye handelsavtaler før de er ute av EU og EUs indre marked.

– Det er absurd, sier han.

Malloch sier USA og Storbritannia ikke trenger mer enn 90 dager på å få på plass en handelsavtale som begge parter er fornøyd med.

Malloch beskriver også den planlagte frihandelsavtalen mellom USA og EU – TTIP – som «død». Tidligere denne uken skrotet Trump frihandelsavtalen med Stillehavsområdet – TPP -, og varslet reforhandling av Nafta-avtalen for Nord-Amerika.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hva betyr det at Trump trekker USA fra frihandelsavtalen TPP?
DNs kommentator Bård Bjerkholt om USAs exit fra frihandelsavtalen TPP.
02:16
Publisert: