Wall Street Journal viser blant annet til at det britiske pundet styrket seg betydelig like før britiske konsumpristall ble publisert i januar i år.

Avisen stiller spørsmålet: «Lekker britiske økonomiske data?»

Prisvekst priset inn

Konsumpristallene var bedre enn analytikere hadde ventet, noe som på en vanlig dag hadde sendt pundkursen til værs. Ifølge avisen hadde derimot pundstyrkelsen allerede blitt tatt ut i markedet i forkant av publiseringen.

«Timingen av ulike prisbevegelser i britiske markeder tyder på at noen investorer er informert om sensitive, upubliserte økonomiske data», skriver avisen. Dersom dette stemmer vil det i så fall tilsvare ulovlig innsidehandel.

Klaget i årevis

«Britiske tradere har klaget over mistenkelige markedsbevegelser i forkant av offisielle økonomiske data i årevis», heter det videre fra avisen.

Det er førsteamanuensis på Vest-Virginia University, Alexander Kurov som har analysert dataene for Wall Street Journal. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.