Det er New York Times som bringer opplysningene som de har fått fra kilder.

Stevningen, som er utstedt av Manhattans statsadvokater torsdag, krever at Donald Trumps familiebedrift fremlegger dokumenter relatert til penger som er blitt brukt til å få pornostjernen Stormy Daniels til å tie om at hun angivelig hadde et seksuelt forhold til Trump.

– Trakassering

Undersøkelsen fra statsadvokatembetet, som er i et tidlig stadium, skal finne ut om noen toppledere i selskapet sendte inn falske dokumenter om hysjpengene, som i så fall ville vært ulovlig, får avisen opplyst.

Marc L. Mukasey, advokat for Trump Organization, mener stevningen er blitt utstedt for å ramme Trump.

– Det er bare trakassering av presidenten, hans familie og hans virksomhet, de bruker stevninger som våpen, sier han.

Betalte penger

Donald Trump benekter å ha hatt sex med Daniels. Hun fikk imidlertid utbetalt 130.000 dollar av Trumps daværende advokat Michael Cohen foran presidentvalget i 2016. Det hevder hun var betaling for å få henne til å holde tett om saken.

Cohen har tidligere erkjent overfor spesialetterforsker Robert Mueller at han betalte hysjpenger til Daniels og en tidligere Playboy-modell, Karen McDougal, for å påvirke presidentvalget i 2016.

Uten å nevne Trumps navn, sa Cohen at han gjorde dette på vegne av «kandidaten til et føderalt embete», noe som utvilsomt viser til Trump.

Trump kalte Cohen en løgner etter uttalelsene.

Medieselskapet American Media Inc. har også blitt stevnet, fordi de betalte penger til McDougal. De to stevningene er separate, skriver New York Times. Selskapet har ikke besvart avisens henvendelser(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.