Hele Argentina og Uruguay er rammet, bekrefter kraftselskapene Edesur Argentina og UTE på Twitter. De to landene har til sammen 48 millioner innbyggere.

Det skal også være registrert strømbrudd i Paraguay og det sørlige Brasil, melder BBC.

Bakgrunnen for strømbruddet er ifølge UTE en feil i det argentinske strømnettet.

Argentinske medier melder at strømbruddet fant sted like etter klokken 7 søndag morgen, samme dag som innbyggerne i deler av landet går til urnene for å stemme i lokalvalg.

Vender tilbake

Over en time etter at de første meldingene om strømbruddet kom, ble det meldt at strømmen har begynt å vende tilbake flere steder.

Det uruguayanske strømselskapet UTE skriver på Twitter at de har begynt gjenopprettelsesarbeidet fra bunnen av.

– Det er byer langs kysten som har strøm, og arbeidet fortsetter mot total gjenopprettelse, skriver selskapet.

Ikke kjent med årsaken

Energiminister Gustavo Lopetegui i Argentina sier at årsaken til strømbruddet ikke er kjent, og at myndighetene prøver å finne årsaken.

Ministeren opplyser at det vil ta flere timer før strømmen er tilbake overalt. Blant annet i deler av Buenos Aires har strømmen kommet tilbake.

Han sier at årsakene til strømbruddet etterforskes og at det ennå ikke er fastslått nøyaktig hva som skjedde.

Flytrafikken går som normalt

Ifølge argentinske medier skal strømbruddet ha ført til togstans og feil med trafikklys.

Flytrafikken skal ifølge den argentinske avisa Infobae fortsatt gå som normalt, ettersom flyplassene har strøm fra egne generatorer.

Innbyggere i de to landene har lagt ut bilder av mørklagte byer i sosiale medier under emneknaggen #SinLuz.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.