En sommerfest på en privat øy i Stockholm-skjærgården har gitt Sveriges tidligere finansminister Anders Borg en real bakrus. Ryktene om hva som skjedde på festen sist fredag spredte seg raskt og flere svenske medier har blant annet rapportert at Borg skal ha blottet seg, trakassert og truet andre gjester. 

Borg har ikke bekreftet disse påstandene, men i en Facebook-oppdatering skriver han at han ble rammet av en «blackout».

– Jeg har i ettertid fått høre at jeg oppførte meg veldig dårlig. Jeg vil oppriktig be om unnskyldning til dem som var til stede og som tok dette ille. Kjenner stor skuffelse og anger over min oppførsel, skrev Borg i oppdateringen. 

Trekker seg fra to styreverv

Borg skal ha blitt anmeldt for enkelte av handlingene på festen og svensk politi har bekreftet at de har åpnet etterforskning.

I løpet av helgen ble det også klart at Borg trekker seg som visestyreleder i det kjente investeringsselskapet Kinnevik. Danske Henrik Poulsen har allerede blitt utnevnt som Borgs etterfølger i selskapet. 

Kinnevik er blant annet største aksjonær i netthandelselskapet Zalando og forsikringsselskapet Bima. I tillegg eier selskapet store poster i blant annet Tele2, Millicom og MTG. 

Borg trekker seg også fra styret i Bima, som har utviklet enkle mobil-baserte forsikringsprodukter for fremvoksende markeder. 

Amerikanske Citigroup skriver i en melding at Borg har sagt opp stillingen som seniorrådiger i selskapet. 

Borg var Sveriges finansminister fra 2006 til 2014. Han er ifølge Financial Times fortsatt leder for det globale finanssystem-programmet i World Economic Forum.  

 (Vilkår)

Se trailer: «Den andre siden av håpet»
Se trailer: «Den andre siden av håpet»
01:40
Publisert: