54-åringen ble godkjent med støtte fra regjeringspartiene Socialdemokraterna og Miljöpartiet, mens Centerpartiet og Vänsterpartiet avsto fra å stemme.

Den partiløse Amineh Kakabaveh stemte også ja til Andersson som statsminister, som sørget for at hun ble valgt.

Andersson ble valgt som Socialdemokraternas partileder i begynnelsen av november. De siste syv årene har hun vært Sveriges finansminister, og vært en av de nærmeste samarbeidspartnerne til Stefan Löfven.

Vänsterpartiet gikk med på å gi passiv støtte til Andersson etter en avtale tirsdag kveld, der de fikk økt minstepensjonen med 1.000 kroner hver måned.

Det kommer til å føre til umiddelbare vanskeligheter i Riksdagen. Centerpartiets leder Annie Lööf varslet onsdag morgen at de ikke vil støtte regjeringens statsbudsjett, fordi Vänsterpartiet har fått for mye innflytelse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.