Pentagon har foreløpig ikke kommentert opplysningene i flere medier onsdag om at USA vurderer full tilbaketrekning. Det hvite hus bekrefter imidlertid at tilbaketrekningen er i gang, noe som begrunnes med at overgangen til en «ny fase» i militæroperasjonen mot IS.

President Donald Trump skrev følgende på Twitter mens nyheten om en forestående retrett spredte seg i flere medier onsdag:

– Vi har nedkjempet ISIS i Syria, eneste grunn til å være der under Trumps presidentskap.

Beslutningen omfatter hele USAs styrke på 2.000 personer og innebærer at USAs bakkeoperasjon mot IS avsluttes, opplyser Washington Posts kilde.

En forsvarskilde sier til CNN at USA planlegger en «fullstendig og hurtig» tilbaketrekning av soldater. The Wall Street Journal skriver at de skal trekkes ut av det nordøstlige Syria.

Amerikanske soldater har på bakken i Nord-Syria hovedsakelig støttet lokale, kurdiskdominerte styrker i kampen mot den ytterliggående islamistgruppa IS.a.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Kjetil B. Alstadheim: Derfor vil Solberg at du skal snakke om sex i juleselskapet
03:13
Publisert: