Taiwan er et selvstendig demokrati, men en øy som Kina betrakter som en del av sitt territorium, og som i ytterste fall kan bli tvunget inn i folden med makt. Kina jobber iherdig internasjonalt for å isolere Taiwan.

Kinesiske luftfartsmyndigheter sendte i april et varsel til flere titall flyselskaper og ba dem rette seg etter Kinas praksis i omtalen av Taiwan. Fristen med å følge pålegget gikk ut onsdag.

Taiwanske myndigheter tar sterkt avstand fra det kinesiske presset og sier at Taiwan er en del av det internasjonale luftfartssamfunnet, uavhengig av kinesiske myndigheters undertrykkelse.

American Airlines er et av selskapene som bøyer av. Forklaringen er at selskapet alltid retter seg etter reglene i de landene de opererer i, i dette tilfellet Kina.

American Airlines og Delta er i ferd med å justere sine formuleringer, mens Hongkong-selskapet Cathay Pacific allerede har begynt å bruke formuleringen «Taiwan, Kina», ikke bare «Taiwan».(Vilkår)

– De slipper det de har i hendene og følger guiden
Butikkeier Anny-Irene Mykkeltvedt sier hun taper millioner på at hun velger å ikke betale turistguider provisjon av det turistene kjøper.
02:08
Publisert: