Storbritannia skal etter planen forlate EU 29. mars, men Parlamentet har så langt sagt nei til skilsmisseavtalen statsminister Theresa May har forhandlet fram med Brussel.

Det forhandles fortsatt på spreng om en ny og revidert avtale, men dersom den ikke foreligger når brexit-datoen er der, og Parlamentet ber om utsettelse, vil det i så fall bare bli snakk om få uker, understreker formannen i EU-parlamentet, Antonio Tajani.

Britene kan høyst regne med utsettelse til begynnelsen av juli og kun dersom det blir nyvalg eller en ny folkeavstemning om EU-medlemskap i Storbritannia, sier han.

Situasjonen kompliseres av at det skal holder valg til nytt EU-parlament i mai, et valg også Storbritannia da vil kunne delta i dersom landet fortsatt er medlem av unionen.

DN har testet Huaweis første brettbare mobiltelefon: Huawei Mate X
01:25
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.