I en 20 sider lang rapport, som for det meste er sladdet, konkluderer PTS med at Telenor ikke har levd opp til kravene i loven som skal beskytte Sveriges nasjonale sikkerhet, skriver avisen.

Telenor, som er en av de største mobiloperatørene i Sverige, anklages for å ha brutt den svenske sikkerhetsloven.

– Det handler om brudd som gjelder sikkerhetskontroller. Eksakt hvordan og på hvilken måte, vil jeg ikke gå inn på, sier direktør Henrik Christiansson i PTS til avisen.

I et brev til Telenor, datert 4. oktober, skriver Christiansson at Telenor har tilsidesatt kravene i loven, og peker på spesifikke paragrafer der det kreves at en person som skal delta i sikkerhetsømfintlig virksomhet, må sikkerhetssjekkes.

PTS vurderer nå om den norske telegiganten skal ilegges et straffegebyr. Hvor stort dette gebyret kan bli, er ikke kjent, men regelverket gir PTS anledning til å kreve opp mot 50 millioner svenske kroner av private selskaper som ikke følger sikkerhetslovverket.

– Det stemmer ikke at Telenor har brudd som setter Sveriges sikkerhet i fare. Det som er riktig, er at vi er i dialog med PTS. Det handler ikke på kvaliteten på vårt sikkerhetsarbeid, men en formaliafeil som vi allerede har korrigert, skriver Telenor i et skriftlig svar til avisen.

– Kritisk personell hadde gått gjennom nødvendige kontroller, men ikke fullt ut i henhold til alle de steg som kreves av lovverket. Nå er det rettet opp, skriver selskapet videre.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.