17 år gamle Oliver Jones var på konserten, sammen med den to år eldre søsteren sin. Ifølge ham virket det som om eksplosjonen fant sted utenfor arenaen.

– Jeg så folk som løp skrikende i én retning, og deretter mange som snudde og kom løpende tilbake, forteller han til Sky News.

– Det kom en kraftig eksplosjon etter konserten. Lyset var allerede slått på, så vi forsto at det ikke var en del av showet. Vi trodde med en gang at det var en bombe. Det kom mye røyk. Folk begynte å løpe ut, forteller 20 år gamle Erin McDougle til Guardian.

Massiv eksplosjon

Catherine MacFarlane opplevde også dramaet på nært hold.

– Vi var på vei ut da det en massiv eksplosjon skjedde ved døra og alle begynte å skrike, forteller hun til Reuters.

– Det var en svært kraftig eksplosjon – man kunne kjenne det i brystet. Det var kaotisk. Alle løp og skrik og forsøkte å komme seg vekk fra området, foreller hun.

Klær og telefoner

Andre øyenvitner foreller om frykten og forvirringen som preget området, som var overstrødd av mobiltelefoner og klesplagg etter den dramatiske hendelsen.

Andy Holey, som skulle hente kona og datteren etter konserten, forteller at han ble kastet rundt 10 meter bortover av eksplosjonen.

– Da jeg kom meg på beina, så jeg mennesker ligge rundt meg. Min første tanke var å komme meg inn på arenaen og forsøke å finne familien min. Jeg greide å finne dem og de har det bra, forteller han til BBC.

Ved billettkontoret

– Det var absolutt en eksplosjon og den var kraftig. Den fant sted nær billettkontoret ved inngangen til arenaen, forteller Holey.

Emma Johnson skulle sammen med ektemannen hente barna på 15 og 17 år etter konserten.

-Det var helt klart en bombe. Den eksploderte definitivt i foajeen, forteller hun til BBC Radio Manchester.

– Vi sto øverst i trappa og glasset eksploderte. Det var tett ved der de selger suvenirer, forteller hun.

Kropper over alt

-Hele bygningen ristet. Det var en eksplosjon og deretter et ildblaff etterpå. Det var kropper over alt, sier Johnson.

BBCs reporter Tom Mullen kom raskt til stedet og fortalte om full panikk, både blant de unge konsertgåerne og foreldrene som var sammen med dem, eller var kommet for å hente dem.

Gatene rundt Manchester Arena var fylt av mennesker som flyktet, mange av dem gråtende, forteller han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Minst 19 drept i Manchester
Minst 22 personer er drept og 50 såret i en eksplosjon på Manchester Arena under en konsert med Ariana Grande. Politiet sier de behandler saken som en terrorhendelse inntil de får opplysninger som tyder på noe annet. Mannskaper fra nødetatene jobber
00:38
Publisert: