Tesla-aksjen steg med 20 prosent mandag, noe som betyr at Tesla nå er verdt mer enn den samlede verdien av «de tre store» amerikanske bilprodusentene General Motors, Ford og Fiat Chrysler.

Markedsverdien for Tesla er dermed på 166 milliarder dollar. Med tirsdagens knallåpning nærmer den amerikanske produsenten seg japanske Toyota, som med en markedsverdi på rundt 190 milliarder dollar er verdens høyest verdsatte bilprodusent.

Tesla skulle vise frem sine uknuselige ruter – Oh my f..king God
Her går det galt for Elon Musk under Tesla-demoen.
00:55
Publisert:

Teslas gründer og toppsjef kom med følgende kommentar på Twitter sent mandag kveld etter den beste børsdagen for Tesla på seks år.

Tegnene «burn» er en klar sarkastisk hilsen til skeptikerne og de mange som har shorthandlet Tesla-aksjer i håp om at aksjekursen skal falle. Skeptikere temperamentsfulle Musk har vært i stadig munnhuggeri med, både på Twitter og ellers.

Teslas nye gigantfabrikk i KIna sto ferdig i november 2019
Her skal Tesla snart produsere 3000 biler i uken.
00:36
Publisert:

Tesla er shortselgernes desiderte favoritt, og vel 18 prosent av aksjene er shortet. Disse spekulantene taper mer og mer for hver dag som går med børsoppgang for Tesla. Til sammenligning er under én prosent av aksjene i selskaper som Apple og Microsoft shortet.

Enorme forventninger

Toyota solgte i fjor 10,74 millioner biler, mot Teslas 367.500 solgte biler. Men det er forventningene fremover som sender Tesla-kursen opp som en rakett.

Stadig flere analytikere har nå snudd og er nå til dels ekstatiske om Teslas fremtid. Som en rapport fra Ark Invest, omtalt i The Street, som mener Tesla-aksjen skal mangedobles fra dagens nivå på godt over 900 dollar, til 7000 dollar i 2024.

De siste dager kraftige kursoppgang tilskrives Teslas dominerende posisjon i det stadig voksende markedet for elbiler, mens stadig flere land varsler full stopp i salget av biler med forbrenningsmotorer om få år.

Nå blir Elon Musk anklaget for juks
Her blir Fords mestselgende pickup knust av Teslas nye utfordrer i dragkamp.
00:49
Publisert:

Analytikerne mener også at Tesla har også bak seg vellykkede lanseringer av nye modeller, god produksjonsflyt ved selskapets fabrikker i USA og Kina og lovende produktutvikling, blant annet på batteriteknologi.

Sist nå leverte også Panasonic Inc. bedre resultater enn ventet. Tesla og Panasonic eier en stor batterifabrikk i sammen, og det er ventet at de to selskapene i løpet av våren kommer med produktlanseringer sammen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.