Det sa Musk sent søndag kveld i et intervju med nyhetsnettstedet Axios, som ble sendt på HBO.

CNBC har gjengitt intervjuet hvor Musk sier at selskapet «blødde helt vilt med penger» da det jobbet med å nå produksjonsmålet for den nye Model 3 gjennom våren og sommeren. Ifølge Musk var selskapet kun et ensifret antall uker unna å gå dukken før det nådde målet.

– Var virkelig nær døden

– Tesla var virkelig nær døden som følge av opptrappingen av produksjonen av Model 3. I bunn og grunn blødde selskapet helt vilt med penger, og hvis vi ikke løste problemene i løpet av veldig kort tid ville vi dødd. Og det var ekstremt vanskelig å løse dem, sier Musk.

Tesla støtte på en rekke problemer da det skulle nå målet om å produsere 5000 Model 3 i uken. Selv kalte Musk den automatiserte produksjonen for et helvete, og etter hvert endte det opp med at Tesla i juni satte opp en ny produksjonslinje i et telt utenfor fabrikkområdet i Fremont i California.

120 timer i uken

Musk snakket også om hvor tøft det var for ham personlig å jobbe i denne perioden:

– Det gjør vondt i både hjernen og i hjertet mitt. Det gjør vondt. Det er ikke anbefalt for noen. Jeg gjorde det fordi hvis jeg ikke gjorde det var det en stor sjanse for at Tesla ville dø, sier han.

Musk har tidligere sagt at han enkelte uker har jobbet opptil 120 timer i uken. I biografien hans, «Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future», står det at Musk i sine tidligere dager som toppsjef tok privatfly mellom Tesla og SpaceX en gang i uken, sov over hos bekjente, men også ofte på en madrass på kontoret.

Se et utdrag av Axios' intervju med Musk her: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se bildene av alle Oslo-bygårdene Ivar Tollefsen eier – på ett minutt
Ivar Tollefsen er Oslos største private boligeier.
01:00
Publisert: