Tesla-eier Elon Musk knuser sent onsdag kveld forventningene, og leverer overskudd for første gang på to år. Musk holder dermed løftet om overskudd i andre halvår i år.

Kvartalstallene med et resultat på pluss 311 millioner dollar på driften, eller 1,75 dollar per aksje, ble lagt frem like etter at de amerikanske børsene stengte onsdag kveld. En miserabel børsdag, særlig for teknologiaksjene, og Nasdaq stupte 4,4 prosent.

Tesla-aksjen steg umiddelbart rundt ti prosent, men falt etter hvert litt tilbake, før de var opp over 15 prosent en times tid etter at resultatene ble lagt frem.

Musk har også holdt løftet om å få Model 3 i produksjon, og denne bilmodellen ruller nå ut av Teslas fabrikker.

Musks revansje

Tallene er en revansje for Musk, etter mye støy rundt hans oppførsel det siste året.

Investorer, analytikere og bransjeeksperter har lenge sådd tvil om Musks evner til å levere økonomiske resultater. De har kritisert ham for å gape over for mye, og at innovasjonsevnen har vært større enn det økonomiske gangsynet.

De samme ekspertene var i tvil om Musk ville klare å holde tidsplanen for Model 3, som skal være Teslas viktigste inntektskilde fremover.

Musks ukontrollerte twitterbruk og heftige temperament har kastet ham inn i problemer hele veien. Røyking av marijuana og drikking av whisky på et radioprogram førte også til store overskrifter.

I dette parkeringshuset står over 60 Tesla-biler parkert
Flere av de venter på service. Les hele saken i lenken under.
00:49
Publisert:

Da han tidligere i år twitret at han ville ta Tesla av børs, og at finansieringen var sikret, havnet han i trøbbel med det amerikanske finanstilsynet SEC. Han fikk en bot og beskjed om å gå av som styreformann, og jakten på hans etterfølger pågår.

Musk har tatt selvkritikk for sin oppførsel. Men han har samtidig gjort det klart at han ikke vil ta imot dritt fra de han kaller sine motstandere, og at han forbeholder seg retten til å slå tilbake når han blir kritisert, eller angrepet som han selv ser det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Elon Musk introduserer japansk milliardær som skal reise rundt månen
... og den japanske milliardæren røper hvem han vil ta med seg
01:22
Publisert: