Tesla holdt kapitalmarkedsdag på onsdag, men forventningene om at det skulle komme store nyheter innfridde ikke.

Toppsjef Elon Musk brukte deler av tiden på å snakke om miljøet og utfordringene menneskeheten står foran.

– Det finnes en tydelig vei mot en bærekraftig jordklode. Den krever ikke at vi slutter å bruke strøm og fryser. Det er faktisk mulig å støtte en sivilisasjon som er mye større enn jordens åtte milliarder mennesker på en bærekraftig måte. Det vil skje i løpet av vår levetid, sa tibarnsfaren, som sist ble far til X Æ A-Xii Musk og Exa Dark Sideræl Musk.

Musk bekreftet at Tesla planlegger å bygge en ny fabrikk i Mexico, men kom med få detaljer om fremdriftsplan. Ifølge meksikanske myndigheter skal Tesla investere fem milliarder dollar

Tesla-direktør Drew Baglino sa at målet er å produsere 20 millioner elektriske kjøretøy i året i 2030. Totalt har Tesla produsert fire millioner biler siden den første modellen ble lansert for over 15 år siden.

– Det tok oss 12 år å nå den første millionen, 18 måneder å nå to millioner, 11 måneder å nå tre millioner og under syv måneder å bygge fire millioner, sa direktør Tom Zhu, som ledet Kina-satsingen og nå har fått ansvaret for global produksjon.

Tesla har kuttet prisene på de fleste modellene siden nyttår, også i Kina hvor selskapet møter hard konkurranse fra lokale selskaper.

– All den tid du tilbyr et produkt med verdi til en rimelig pris trenger du ikke å bekymre deg for etterspørselen. Vi gjør alt for å kutte kostnader og gi kundene den ekstra besparelsen, sa Zhu.

Musk sa under den over fire timer lange seansen at Tesla skal halvere produksjonskostnadene. Hverken Musk eller andre Tesla-direktører kom med datoer eller fremdriftsplaner på når en Tesla-modell til 25.000 dollar er en realitet.

I 2017 sa han at Tesla ville lansere selvkjørende taxier og transportløsninger for storbyer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.