Financial Times mener å ha kilder på at den styrtrike mediaarvingen og avtroppende toppsjefen i mediekonsernet Fox, James Murdoch (45), er favoritt til å bli ny styreleder i elbilprodusent- og solenergiselskapet Tesla.

Tesla-sjef og nåværende styreleder, Elon Musk (46), avviser påstanden.

«Dette er feil», skriver Musk i en kommentar til Twitter-meldingen der FT lenker opp saken.

Tesla-sjefen inngikk i forrige måned et forlik med amerikanske børsmyndigheter (SEC) som i tillegg til millionbøter for både ham selv og selskapet, innebærer at han må trekke seg som selskapets styreleder innen midten av november.

Bakgrunnen for forliket var SECs varslede etterforskning av Musks Twitter-melding 7. august, der han varslet at han vurderte å ta Tesla av børs og hadde finansiering.

Meldingen var imidlertid ikke forankret i styret eller i sikret finansiering. I forliket aksepterer Tesla å måtte finne en ny, uavhengig styreleder i løpet av 45 dager.

James Murdoch (t.h.), her med sin far, News Corp-eier og grunnlegger, Rupert Murdoch under et hesteveddeløp i England i 2010.
James Murdoch (t.h.), her med sin far, News Corp-eier og grunnlegger, Rupert Murdoch under et hesteveddeløp i England i 2010. (Foto: Eddie Keogh/Reuters/Scanpix)

Murdoch, som allerede sitter i Teslas styre, skal være den heteste kandidaten til å overta, ifølge Financial Times, som viser til to nærstående kilder. En tredje kilde opplyser imidlertid at eksterne alternativer fortsatt er på bordet.

FT hevder også at Murdoch har gitt uttrykk for at han ønsker jobben.

Han trer av som konsernsjef i 21st Century Fox når salget av mediekonsernets underholdningsvirksomhet til Walt Disney er gjennomført. Murdoch har også gått av som styreleder Sky etter det nylige salget til Comcast.

Medietoppsjefen ble i fjor brakt inn i Tesla-styret som en av to uavhengige representanter.

Tesla-styret er i dag på ni personer.

Foruten Musk og Murdoch, består styret av Elon Musks bror, Kimbal Musk (45), styreleder og medgrunnlegger av Square Roots, Ihra Ehrenpreis (49), managing partner i Technology Partners, Robyn Denholm (55), finans- og strategidirektør i Telstra, Antonio Gracias (48), grunnlegger og toppsjef i Valor Equity Partners, Stephen Jurvetson (51), direktør i Western Association of Venture Capitalists, Brad Buss (54), styremedlem i Advance Auto Parts og Linda Johnson Rice (60), tidligere toppsjef i Johnson Publishing Company. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Duell: Ute på veien er det ingen tvil om hvilken villbass som hersker
Alfa Romeo Giulia QV vs Mercedes-AMG C43 til samme pris.
02:47
Publisert: