Rett før helgen gjorde Tesla-gründer Elon Musk fullstendig kuvending. I en kunngjøring på sin egen blogg gjorde han det klart at han hadde blitt enig med styret at selskapet skulle forbli børsnotert.

Kunngjøringen kom kort tid etter at Musk på Twitter kunngjorde at han ville ta Tesla av børs. Han proklamerte da at han hadde finansieringen på plass for å ta selskapet av børs. Investorer anklaget ham for løgn, og mente den påståtte finansieringen fra Saudi-Arabia ikke eksisterte.

En løs kanon på dekk

Musks person og hans stadige og delvis ukontrollerte utfall mot kritikere, analytikere, journalister og til og med kunder, har de siste månedene skapt uro i markedet, og også skadet selskapet.

I et intervju med Bloomberg i sommer innrømmet Musk at hans uvørne Twitter-bruk skader selskapet og aksjekursen, og han lovet å skjerpe seg. Han skyldte da blant annet på urettferdig kritikk, stort arbeidspress og søvnmangel.

Men Musk har ikke klart å ta seg selv i nakken, og Tesla-aksjen har svingt i takt med sjefens mer eller mindre rasende og absurde utspill. Det amerikanske finanstilsynet SEC har også åpnet granskninger mot Musk og Tesla, fordi de stadige utspillene er børssensitive og kan misbrukes.

Mandag er første handledag på børsen etter at det ble klart at selskapet blir på børs. Tesla-aksjen er ned knapt to prosent etter noen timers handel.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Oljeprisen er det mange som tabber seg ut på
Oljetoppene på oljemessen bedyrer at nedturen ikke er glemt, selv om pengene fosser inn.
01:38
Publisert: