Salget skjedde i forrige uke, etter at Tesla avholdt generalforsamling.

Tesla-kursen falt med 2,4 prosent til 850 dollar på tirsdag – før salget ble kjent. Aksjekursen har steget med 21 prosent den siste måneden. Den nådde en årsbunn på 620 dollar i mai.

«I (den forhåpningsfull usannsynlige) situasjonen at Twitter tvinger avtalen å fullføres og enkelte investeringspartnere ikke følger opp, er det viktig å unngå et tvangssalg av Tesla-aksjer», skriver Musk på Twitter.

På oppfølgingsspørsmål om han vil kjøpe tilbake Tesla-aksjer hvis Twitter-kjøpet ikke gjennomføres, svarer han «ja».

Musk sa i en Twitter-melding i slutten av april, da han hadde foretatt en rekke nedsalg for å finansiere oppkjøp av Twitter, at han ikke planla flere salg av Tesla-aksjer.

Musk har solgt Tesla-aksjer for 32 milliarder dollar de siste ti månedene, ifølge Bloomberg.

– Jeg vil sette oddsen på 75 prosent for at han kjøper Twitter. Jeg er sjokkert, sier den tidligere teknologianalytikeren Gene Munster, som leder venturekapitalselskapet Loop Ventures, til nyhetsbyrået.

Han mener dette vil være negativt for Tesla på kort sikt.

– På lang sikt er det bare leveranser og marginer som betyr noe, sier Munster.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.