Tesla-aksjen falt nesten fem prosent i førhandelen etter at det ble klart at selskapet skal gjøre en kapitalutvidelse. Da markedene i USA åpnet var Tesla-aksjen ned vel to prosent.

Tesla vil gjøre en emisjon og hente inn to milliarder dollar, tilsvarende 18,5 milliarder kroner. I tillegg er tilretteleggerne gitt opsjon på øke emisjonen med 300 millioner dollar, eller vel 2,7 milliarder kroner.

Det opplyses i en melding fra selskapet torsdag ettermiddag.

Etter å ha falt på nyheten i førhandelen og like etter børsåpning, er aksjen nå opp 0,87 prosent til kurs 774,62 dollar per aksje.

Sa han ikke skulle gjøre det

Det er bare to uker siden Elon Musk ifølge CNBC og flere sa at det ikke forelå noen behov eller planer for å hente inn penger gjennom en kapitaløutvidelse.

Nå gjør altså Tesla det likevel, og Musk selv vil tegne seg for aksjer for inntil ti millioner dollar. Styremedlem Larry Ellison vil tegne seg for inntil en million dollar.

Provenyet skal benyttes til å ytterligere styrke balansen og andre kommersielle forhold, ifølge selskapet.

Tesla-aksjen falt umiddelbart over seks prosent på nyhetene i førhandelen før de amerikanske børsene åpnet. Men investorene besinnet seg altså litt da børsene åpnet.

Tesla-aksjen har hatt en eventyrlig oppgang i hele høst og vinter, med en topp i begynnelsen i februar før aksjen justerte seg noe ned og har stabilisert seg på vel 750 dollar per aksje.

Tesla-aksjen er opp 149 prosent det siste året, mot 23 prosent oppgang for den brede S&P 500-indeksen. Det gjør Tesla til den mest verdifulle bilprodusenten i verden, målt i markedsverdi på børsen.

I tillegg til å produsere elektriske biler er Tesla helt i front når det gjelder utvikling og produksjon av batterier.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.