En domstol i Tyskland har beordret stans i ryddingen av et stort skogområde i Grünheide, 30 kilometer øst for Berlin, der elbil- og batteriprodusenten bygger en ny gigantfabrikk.

Domstolen i Frankfurt an der Oder skal nå konsultere med miljøvernmyndighetene (Landsumweltamt) i delstaten Brandenburg før saken går videre, ifølge Reuters.

Her avslører Elon Musk enda et talent: – Jeg bare våknet opp om morgenen, og hadde det i hodet
Elon Musks egen musikkproduksjon ble avslørt under utdelingen av Axel Springer-prisen, som gis til innovative mennesker.
01:33
Publisert:

Forsinkelser kan forrykke Teslas planene om å åpne selskapets første fabrikk i Europa den 1. juli 2021, bare halvannet år etter at byggestart ble kunngjort. Tesla-fabrikken i Tyskland skal bygge Model Y, en sportslig såkalt «crossover», selvsagt elektrisk. Musk har også antydet at en ny mindre modell tilpasset det europeiske markedet også kan lages i Tyskland.

«Made in Germany»

Made in Germany er et ettertraktet stempel å sette på de fleste produkter, ikke minst biler.

Men for Tesla betyr dette stempelet også avansert navigering i lokale lover og reguleringsplaner. Byggestart var avhengig av godkjennelse fra lokale myndigheter, som igjen er pliktig til å sende forslaget ut på høring, blant annet til miljøvernorganisasjoner. Dette er ofte en langdryg og kostbar prosess, lite tilpasset gründer Musks utålmodige lynne.

Lokale miljøvernaktivister argumenterer nå med at slettsnok (Coronella austriaca) ligger i dvale i det aktuelle skogområdet. Slettsnok er en slangeart som også finnes i Norge, langs kysten fra svenskegrensen til Jæren.

Bomber og firfisler

Slettsnoken er ikke giftig, men den biter hardt nok fra seg til at den nå kan velte planene til verdens høyest verdsatte bilprodusent.

Lokale myndigheter mener også at sandfirfisle (Lacerta agilis) som holder til å skogene trues av Teslas planer.

Lokale miljø- og dyrevernskrav har preget hele byggeprosessen i Grünheide. Tesla har blant annet måtte tilpasse byggingen ulike dyrearters paringssesong, og bilprodusenten har måttet betale for midlertidig relokalisering av ulv, flaggermus, øgler og andre dyreslag.

Tesla er også blitt tvunget til å redusere vannforbruket, og på toppen av alt ble det funnet bomber fra annen verdenskrig som måtte fjernes med stor nennsomhet.

Tesla håper fortsatt å starte produksjon av det de omtaler som miljøvennlige elektriske biler i skogen utenfor Berlin fra sommeren av.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.