– Vi vurderer å iverksette en ny miljøkonsekvensutredning som lokale miljøvernere også skal delta i, sa en regjeringstalsmann søndag.

Krabi er et viktig turistmål.
Krabi er et viktig turistmål. (Foto: faust/Getty Images/iStockphoto/NTB Scanpix)

Statsminister Prayuth Chan-ocha kunngjorde fredag byggingen av det 800 megawatt store kullfyrte kraftverket. Planen var å bygge det noen mil fra feriedestinasjoner som Phi Phi og Ko Lanta, noe som førte til at hundrevis av demonstranter samlet seg utenfor regjeringsbyggene i Bangkok.

De mener kraftverket vil forurense de eksotiske sandstrendene og det krystallklare vannet i Krabi, som er et yndet reisemål for hundretusenvis av turister hvert år.

Frykten er at kraftverket og det tilstøtende havneanlegget, som skal bygges i nærheten av et eksisterende oljeanlegg, også skal ramme fiskeriene i Andamanhavet.

Fredag ble politiet og soldater satt inn mot demonstrantene i Bangkok, og fem av lederne ble ført bort. De var imidlertid løslatt søndag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.