Brexit-dramaet fortsetter onsdag ettermiddag.

Den konservative statsministeren Theresa May varslet i en tale til den såkalte 1922-gruppen at hun ikke vil sitte som statsminister i neste fase dersom det nå endelig blir et vedtak i parlamentet for brexit, ifølge Sky News.

«Støtt avtalen, og jeg går», var budskapet, melder BBC.

– Jeg ber alle her i rommet om å støtte avtalen (om brexit, red.anm.), så vi kan fullføre vår historiske plikt – å levere på det britiske folkets beslutning, og gå ut av EU på en smidig og ordnet måte, sa May ifølge et sammendrag gitt ut av Downing Street, altså Statsministerens kontor.

- Stille

Tory-parlamentarikeren George Freeman sier ifølge Sky News etter møtet at han aldri har sett et møte gå så stille som da May talte onsdag, og at det da kom «en serie taler fra folk som hadde sittet på gjerdet, stemt mot, som sa de nå vil stemme for avtalen».

Det britiske parlamentet skal onsdag kveldsstemme over åtte alternativer for brexit, og May har møtt kritikk og oppfordringer om å trekke seg fra mange hold.

– Jeg henger ikke så mye på bar, men jeg vet hva kollegene mine sier, uttalte May, ifølge Tory-politikeren Simon Hart, ifølge Sky.

– Vi må holde oss i regjering, og hvis det betyr at jeg må gjøre en ordnet maktoverføring etter dette, vil jeg gjøre det ettersom jeg ønsker at den neste statsministeren blir en av mine kolleger, og ikke en fra arbeiderpartiet, la hun til.

Downing Street, altså Statsministerens kontor, har gitt ut teksten i hva May uttalte på møtet i 1922-gruppen, som er navnet på parlamentarikergruppen med Tory-politikere:

– Jeg vet det er ønske om en ny tilnærming, nytt lederskap, i den andre fasen av brexit-forhandlingene. Og jeg vil ikke stå i veien for det.

Hun sier at hun derfor er klar for å gå av tidligere enn du før har lovet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.