Det opplyser den britiske statsministeren sent tirsdag ettermiddag.

Theresa May jobber nå intenst for å få flertall i parlamentet for en brexit-avtale, på fjerde forsøket. Hun sier forslaget hun vil legge frem vil inneholde et eget punkt der parlamentarikerne må stemme over om de vil ha en ny folkeavstemning om brexit.

Avstemningen i parlamentet skal etter planen finne sted i begynnelsen av juni. Kritikerne mener May bare har kommet med kosmetiske endringer i sine stadige forsøk på å få brexit-avtalen vedtatt.

Forhandlingene med opposisjonspartiet Labour om avtalen brøt sammen for et par uker siden. Både Mays konservative parti og Labour er dypt splittet om brexit.

May sier dette er absolutt siste sjanse, og at hvis forslaget faller går det mot både nyvalg og en ny folkeavstemning om brexit.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.