Det melder avisen The Telegraph, som skriver at den private meldingen ble sendt mens statsminister May satt i en telefonkonferanse med regjeringen. Brexit-forhandleren, som hørte på konferansen, skal ha vært i tvil om hvorvidt May vil kunne reforhandle avtalepunktene som dreier seg om Irland.

En kilde opplyser at Olly Robbins, som har vært britenes forhandlingsleder i brexitrundene med EU, tekstet til finansminister Hammond og luftet sin bekymring for muligheten for å gjenåpne avtalen om å trekke seg ut av EU.

«Feilaktig fremstilt»

Meldingen skal ha blitt sendt til Hammond mens May la frem planene for å sikre endringer knyttet til Irland i hennes plan B, endringer som er et forsøk på å vinne stemmer for planen fra konservative partifeller og nordirske unionister som stemte mot avtalen i forrige uke.

En kilde i regjeringen bekrefter at Robbins sendte en tekstmelding til Hammond mens møtet pågikk, men hevder at det han skrev er «feilaktig fremstilt».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.