Mens May kjemper for å redde brexitavtalen, møter hun den nederlandske statsministeren Mark Rutte klokken 9 og Tysklands statsminister Angela Merkel klokken 13.

– Jeg vil gjøre alt jeg kan for å få ytterligere forsikringer, sa May til motstanderne i Parlamentet mandag. I møtene vil statsministeren ta opp de bekymringene Underhuset har gitt uttrykk for.

Siste frist i januar

Reisen til May er samme dag som den ekstraordinære brexitdebatten i Parlamentet. Mandag kveld ble det kjent at statsministeren har utsatt den planlagte avstemningen om skilsmisseavtalen på ubestemt tid.

Det har foreløpig ikke blitt satt noen dato for når avstemningen skal skje, men May har tidligere antydet at 21. januar er siste frist, skriver BBC.

Tusk vil ikke reforhandle

Senere denne uken skal hun til Brussel for å møte EU. Også der skal hun ta opp bekymringene fra Underhuset. Trolig vil ikke ordlyden i avtalen endres etter møtet, for EU-president Donald Tusk gjorde det mandag kveld klart at det ikke blir noen reforhandling av avtalen.

Torsdag skal han og 27 andre EU-ledere diskutere avtalen på et møte.

– Vi vil ikke reforhandle avtalen, inkludert reserveløsningen for irskegrensen. Men vi er klare til å diskutere hvordan vi kan forenkle Storbritannias ratifisering, skrev Tusk på Twitter mandag.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Snart innspurt i avgjørende klimaforhandlinger i Polen: Dette må du vite
DNs politiske redaktør Kjetil Alstadheim gir deg bakteppet.
00:00
Publisert: