– Mange har grunn til å være fornøyd etter nattens begrensede angrep. De puster nok lettet ut i Moskva, og Assad i Damaskus er antakelig veldig fornøyd. USA har levert en respons, og Frankrike og Storbritannia har vist sin lojalitet til USA. Paradoksalt nok er det nesten bare vinnere, og alle har reddet ansikt, sier Grandhagen.

Symbolsk handling

Den tidligere sjefen for den norske etterretningstjenesten sier et angrep måtte komme etter retorikken fra USAs president Donald Trump. Men at nattens bombing ikke endrer noenting på bakken i Syria.

– Angrepet har bare en symbolsk virkning, og endrer ikke krigen i Syria som Assad med hjelp fra russerne er i ferd med å vinne, sier Grandhagen.

Han sier ingenting nå kan stoppe Assad-regimet fra å fortsette opprenskningen mot opprørsstyrkene, og at regjeringsstyrkene nå vil konsentrere innsatsen mot de gjenværende opprørskontrollerte områdene nord i Syria.

Lettet brumming

Russland, Iran og Assad-regimet har protestert mot nattens bombing, og Russland har også kalt onn til et hastemøte i FNs sikkerhetsråd.

– Det er helt som ventet at Russland brummer litt. Men i realiteten er det nok lettelse som preger stemningen i Moskva. Russland ble ikke direkte rammet og de langsiktige russiske interessene i Syria er ivaretatt, sier Grandhagen.

Han beskriver det som et tankekors at supermakten USA med sine enorme kapasiteter de siste årene er blitt fullstendig marginalisert og plasser på sidelinjen i Midtøsten, samtidig som Russland har fylt det maktvakuumet USA har etterlatt seg.

– Russland har kommet billig til det, men det er helt og holdent på grunn av USAs egne valg, sier Grandhagen.(Vilkår)

Youtube-profilen «KimePlays»: Dette utsettes barnet ditt for når det spiller «Fortnite»
Youtube-profilen Elias «KimePlays» Rådlund (20) har rundt 50.000 seere som følger med på at han spiller Fortnite. Her forklarer han hva det populære overlevelsesspillet går ut på
02:05
Publisert: