Så langt har teknologiselskapet Oracle og handelsgiganten Walmart blitt enige om å kjøpe 20 prosent av et nytt Tiktok-selskap, som skal skilles fra det kinesiske selskapet Bytedance, som eier Tiktok.

– Dersom vi finner ut at de ikke har full kontroll, kommer vi ikke til å godkjenne avtalen, sa president Trump i et intervju med Fox and Friends.

Trump sa senere mandag at han vil redde avtalen dersom han kan, men holdt døren åpen for fiasko.

– Hvis vi kan redde den, skal vi redde den. Hvis vi ikke kan det, dropper vi den, sa presidenten.

Presset mot Tiktok-eier Bytedance om å selge deler av driften til et amerikansk selskap skjer fordi amerikanske myndigheter hevder brukerdata i den populære appen er sårbare og kan utnyttes av kinesiske myndigheter.

Tiktok har benektet beskyldningene om at selskapet deler brukerdata med regjeringen og sier data fra 100 millioner amerikanske brukere ikke lagres i Kina.

Trump sa til kanalen Fox at det nye selskapet skal ha hovedkontor i Texas og at det vil skape 25.000 arbeidsplasser.

«Teknologisamurai» og Trump-supporter snapper opp Tiktok foran Microsoft

En presidentordre fra august ga Tiktok valget mellom å bli forbudt i USA eller bli solgt til amerikanske selskap.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.