Det kommer fram i rettsdokumenter som amerikanske medier siterer. Ifølge New York Times er det snakk om far og sønn på henholdsvis 59 og 26 år.

Carlos Ghosn ble pågrepet i Japan i november 2018 og siktet for blant annet skattesvindel. Han ble senere løslatt mot kausjon mens han ventet på at rettssaken skulle starte.

31. desember 2019 opplyste plutselig Ghosn at han var i Libanons hovedstad Beirut. Ghosn er brasilianskfødt franskmann med libanesiske aner.

Ghosn flyktet fra Japan i nyttårshelgen. Den spektakulære rømningen til barndomsbyen Beirut var som tatt ut av en kriminlaroman, og den ble toppnyheter verden over.

Det massive apparatet som ble satt i gang for å smugle Ghosn ut av Japan var ikke gratis. Nyhetsbyrået Bloomberg har gjort et regnestykke som viser at så mye som 40 prosent av Ghosns formue gikk med.

Bloomberg anslår at hans formue var på 120 millioner dollar da han første gang møtte for retten i Japan for et år siden. Selve flukten skal ha kostet rundt 30 millioner dollar, og formuen anslås nå til å være på 70 millioner dollar.

Selve flukten skal ha kostet ytterligere minst 15 millioner dollar. Det inkluderer 350.000 dollar for privatflyet som Ghosn bordet i en instrumentkasse i Osaka, og som tok ham til Beirut via Istanbul.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.