Syv amerikanere er savnet og tre er skadd etter at et amerikansk marineskip kolliderte med et konteinerskip sørvest for Yokosuka i Japan natt til lørdag.

En leteaksjon etter de savnede er nå underveis.

– Etter hvert som mer informasjon blir kjent, skal vi dele det med familiene og deretter når det er passende for offentligheten, sa USAs marinesjef John Richardson lørdag morgen norsk tid.

– Alle våre tanker og bønner går til mannskapet på Fitzgerald og deres familier, la han til.

Marinefartøyet USS Fitzgerald tok inn vann etter kollisjonen, men mannskapet fikk stabilisert situasjonen. Et annet amerikansk marinefartøy i området, USS Dewey, ble sendt for å bistå og hente med seg mannskapet fra det ødelagte fartøyet.

De tre som ble skadd, ble hentet med helikopter og satt i land.

Lørdag ettermiddag var USS Fitzgerald på vei til havnebyen Yokosuka sør for Tokyo, der USA har en marinebase. Skipet gikk for egen maskin, men med redusert framdrift som følge av store skader på fartøyets høyre side under vannoverflaten.

Årsaken til kollisjonen er uklar, men den skjedde natt til lørdag da det var mørkt. Konteinerskipet var fire ganger så stort som marinefartøyet.

Japanske marine- og kystvaktfartøy ble også sendt til stedet for å bistå.

USS Fitzgerald er en såkalt jager, et hurtiggående krigsskip som er spesielt egnet til eskorteoppdrag. Skipet er normalt stasjonert i Yokosuka, 56 nautiske mil fra der ulykken fant sted.

Handelsskipet som var involvert i kollisjonen, er et filippinsk konteinerskip som seiler under navnet ACX Crystal. Det skal også ha fått skader i sammenstøtet, men det er ikke meldt om skadde eller savnede.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Juni kan være så hektisk for småbarnsforeldre at noen drømmer om å havne på sykehus for å få litt fred
– En gang var juni sol og utepils, nå er det bare stress
02:21
Publisert: