Administrasjonen valgte imidlertid å ikke innføre tollen etter sterk motstand fra forsvarstopper og det amerikanske utenriksdepartementet, får New York Times opplyst av kilder som er kjent med samtalene.

Noen av president Donald Trumps mest høytstående rådgivere foreslå toll som et svar på økende import av australsk aluminium det siste året, skriver avisen.

Advarte Trump

Men tjenestemenn i forsvaret og i utenriksdepartementet skal ha advart Trump om at et slikt trekk vil fremmedgjøre en viktig alliert, noe de fryktet ville koste USA dyrt.

Det hvite hus har ikke kommentert saken.

Nye tollsatser på australske varer ville trolig åpnet en ny front i den globale handelskrigen der USA har konfrontert allierte som Canada, Mexico, Europa og Japan. Fra før av er amerikanerne i en bitter handelskonflikt med Kina.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.