Investoren og eiendomsmagnaten Tom Barrack (70) er blant president Trumps få gamle venner, og han var blant annet sjef for å organisere Trumps innvielsesseremoni i Washington 20. januar.

Barrack har stått støtt ved Trumps side gjennom det siste årets kontroverser, selv om han sist uke i The Washington Post luftet en gryende misnøye med å si at han er «sjokkert» og «jeg mener han er bedre enn dette».

Harvey Weinstein er i hardt vær og har fått sparken fra produksjonsselskapet han selv var med på å starte. Nå kan hele butikken bli solgt.
Harvey Weinstein er i hardt vær og har fått sparken fra produksjonsselskapet han selv var med på å starte. Nå kan hele butikken bli solgt. (Foto: Vince Bucci/Invision/AP/NTB Scanpix)

Inn i skandaleselskap

Gjennom sitt investeringsselskap Colony Capital går Barrack nå inn på eiersiden i skandaliserte The Weinstein Company (TWC), ifølge CNBC og andre amerikanske medier.

Nyhetsnettstedet Axios skriver sent mandag at dette i praksis er en redningsaksjon for å sikre at TWC overlever.

TWC er produksjonsselskapet Harvey Weinstein etablerte sammen med broren Robert Weinstein i 2005, og som står bak mange av Hollywoods største filmsuksesser de siste årene.

Harwey Weinstein fikk forrige uke sparken som toppsjef i TWC etter en flom av anklager om seksuell trakassering gjennom en årrekke. Anklager som også kan sette TWC i en posisjon der det er erstatningspliktig dersom man visste om, eller burde kjent til, Weinsteins eskapader.

Tom Barrack er en gammel venn av president Donald Trump.
Tom Barrack er en gammel venn av president Donald Trump. (Foto: Evan Vucci/AP Photo/NTB Scanpix)

Ser stort potensial

Både Barrack og TWC åpner nå for at Colony Capital overtar hele produksjonsselskapet. Hverken Colony eller TWC har gått ut med hvor mye penger Barrack nå satser.

Barrack har ikke sagt noe offentlig om Harvey Weinsteins fall, men han sier i en kunngjøring at han har stor tro på TWC:

«Vi skal bistå til at selskapet kommer tilbake til sitt rette ikoniske posisjon i den uavhengige film- og tv-industrien», heter det i kunngjøringen.

Styreformann Tarak Ben Ammar er tydelig glad for pengene fra Barrack:

«Vi har tro på at investeringen og hjelpen fra Colony vil hjelpe til med å stabilisere selskapets nåværende drift, i tillegg til å berolige våre nøkkelpartnere verden over innen distribusjon, produksjon og talentutvikling», heter det en kunngjøring fra Ammar.

Selv om Harvey Weinstein nå er helt ute av ledelsen og driften av TWC, eier han 42 prosent av selskapet sammen med sin bror.(Vilkår)

Irakisk offensiv mot kurdiske Kirkut
Irakiske styrker hevder å ha tatt kontroll over oljefelt og en kurdisk militærbase på sørsiden av den kurdisk kontrollerte oljerike byen Kirkut.
00:57
Publisert: