Det er i alle fall summen han har greid å få inn fra private investorer til å dekke utgiftene, langt mer enn de 55 millioner dollarene som Obama fikk inn til sin første innsettelse i 2009.

– Det vil bli en veldig, veldig elegant dag med et massivt folkehav, sa Trump til sine tilhengere tidligere denne uken, ifølge nyhetsbyrået AP.

Unngå sirkus

Komiteen vil ikke oppgi detaljene rundt edsavleggelsen på Capitol Hill fredag 20. januar. Men Trump kommer i stor grad i å følge tradisjonene, ifølge planleggingskomiteen for innsettelsen.

– Det er en delikat balanse mellom å bøye seg for tradisjonene og sette sitt eget fingeravtrykk på seremonien, sier komiteens leder Tom Barrack til ABC News.

Samtidig ønsker den nye presidenten å unngå en sirkuslignende atmosfære, blant annet vil han ikke være omgitt av celebriteter når han avlegger eden. I stedet vil Trump prøve å understreke innsettelsens «myke sensualitet».

– Det gir en mye mer poetisk tone, sier Barrack, som sier at Trump har instruert ham om at

seremonien skal handle om folket, ikke om ham selv.

– Dette er ikke en kroning. Denne presidenten vil begynne å jobbe, sier han.

Før Trump setter av gårde til Capitol Hill, skal han og kona Melania drikke kaffe eller te med det avtroppende presidentparet. Deretter drar alle fire sammen til innsettelsen. Også Hillary og Bill Clinton vil være til sted under edsavleggelsen.

– Det vil bli et stort øyeblikk, et stort øyeblikk, sier Barrack.

Glimrer med fravær

Torsdag 19. januar, dagen før selve innsettelsen, vil Trump og påtroppende visepresident Mike Pence legge ned krans på æresgravlunden for falne soldater i Arlington like utenfor Washington, D.C.

På den tradisjonelle velkomstkonserten samme kveld glimrer imidlertid de store stjernene med sitt fravær. Blant dem som har takket nei, er Elton John, Andrea Bocelli, Gene Simmons og Charlotte Church. Sistnevnte ga beskjed på Twitter, der hun skrev at «et enkelt internettsøk ville avslørt at jeg synes du er en tyrann. Farvel.»

Derimot skal 16 år gamle Jackie Evancho fra «America's Got Talent», koret Mormon

Tabernacle Choir og Radio City Rockettes opptre.

Muligens er det fordi Donald Trump ikke liker å danse, i alle fall kommer han til å holde færre ball enn sin forgjenger på innsettelsesdagen, kun tre mot Obamas ti.

Han har også byttet ut den tradisjonelle parademesteren, 89 år gamle Charles Brothman som har ledet paraden fra Capitol Hill til Det hvite hus siden 1957, med en av sine supportere, Steve Ray.

Vanligvis deltar også musikkorps fra Washingtons skoler i paraden. Men i år har ingen korps søkt om å få bli med, ifølge tv-kanalen NBC.

Høy sikkerhet

Sikkerheten kommer derimot til å stå i høysetet.

– Sikkerheten er min største bekymring. Det er ingen tvil om at på innsettelsesdagen vil dette være det mest fristende målet i verden, sier den republikanske senatoren Roy Blunt til Fox News. Han anslår at rundt 750.000 demonstranter vil komme til Washington på innsettelsesdagen.

Rundt 50 ulike politimyndigheter og sikkerhetsbyråer skal sørge for sikkerheten, deriblant FBI, Secret Service og Nasjonalgarden. I tillegg er rundt 3.000 politifolk fra andre delstater innkalt til Washington, der rundt 28.000 personer vil være i sving selve innsettelsesdagen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.