Tirsdag forrige uke erklærte den britiske regjeringen at det var nådd enighet med EU om en skilsmisseavtale.

Det utløste umiddelbart høylytt kritikk både fra Parlamentet og statsminister Theresa Mays eget parti. Blant annet trakk to statsråder og to statssekretær seg i protest.

Den EU-kritiske høyresiden i det konservative regjeringspartiet ønsker å avsette May, som imidlertid ikke har noen planer om å gi seg.

En av partifellene som har kritisert May, er Nadine Dorries, representant i Underhuset. Dorries har vært en utrettelig og notorisk forkjemper for å få Storbritannia ut av EU.

Nå latterliggjøres hun i sosiale medier etter uttalelser om skilsmisseavtalen, skriver The Independent.

– Dette er et trist sted å være. Men dessverre, landets fremtid og vårt forhold til Europa står på spill. Denne avtalen gir oss ingen talerett, null stemmer, ingen medlemmer i Europaparlamentet, ingen kommissær, sa hun til Sky News.

«Utrolig hinsides idiotisk»

Syrlige og hånlige kommentarer på Twitter lot ikke vente på seg.

«Tenkte … eh … tenkte Tory-parlamentariker Nadine Dorries at Storbritannia ville beholde sine medlemmer i Europaparlamentet hvis vi forlot EU?», spør en.

«Mine damer og herrer – dette er kvaliteten på våre politikere akkurat nå. Forstanden til et kokt kålhode», tvitrer en annen, og får umiddelbar respons;

«Som et kålhode føler jeg meg fornærmet. Det er mulig jeg bare har én hjernecelle, men det ser ut til at jeg har én mer enn Dotty Dorries».

«Nadine Dorries synes å forutsette at det finnes et annet brexit hvor vi får medlemmer i Europaparlamentet og kommissærer. Det er så utrolig hinsides idiotisk», skriver en annen ifølge The New European.

- Er de rett og slett så dumme?

Nadine Dorries føler seg imidlertid mistolket og slår tilbake på Twitter:

«Utrolig trist at desperate tilhengere av å forbli i EU, og til og med respekterte journalister, velger å fordreie det jeg har sagt og kaste seg på «trollingen» som skjer på nettet. Eller, er de rett og slett så dumme at de ikke innser at denne avtalen sender oss ut i en evig og fastlåst overgangsperiode».

Dorries skrev på Twitter forrige uke at hun leverte inn sitt mistillitsforslag mot May allerede for flere uker siden. Mistillitsbrevene leveres til den såkalte 1922-komiteen. Dersom 15 prosent av de konservative parlamentsmedlemmene, det vil si 48, leverer inn et brev der de erklærer mistillit mot May, utløses en mistillitsavstemning. Ifølge Sky News har så langt 23 medlemmer levert inn brev.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

«Drømmebadet» ble et eneste stort mareritt. Ble funnet 2000 byggefeil
Entreprenøren er en av landets største, og står bak Munch-museet og verdens største trehus.
02:19
Publisert: