Årets utgave av sykkelrittet Tour de France arrangeres mellom 26. juni og 18. juli og er totalt 3414 kilometer langt. 184 ryttere fra 27 nasjoner og 23 lag stilte til start. Ikke alle kommer til mål. Uhell, skader og utmattelse skreller hver dag ryttere av feltet. Tour de France 2021 er den 108. utgaven av verdens største sykkelritt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rytterne i Tour de France skal gjennom mange tusen høydemeter. Her klatrer feltet opp det ikoniske Tour de France-fjellet Mount Ventoux i den nesten 20 mil lange etappen mellom Sorgues og Malaunce.
Rytterne i Tour de France skal gjennom mange tusen høydemeter. Her klatrer feltet opp det ikoniske Tour de France-fjellet Mount Ventoux i den nesten 20 mil lange etappen mellom Sorgues og Malaunce. (Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/NTB)
En mann tar en selfie med rytterne under den tiende etappen mellom Albertville og Valance.
En mann tar en selfie med rytterne under den tiende etappen mellom Albertville og Valance. (Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/NTB)
Ivrige tilskuere var pyntet til sykkelfest da de møtte opp til starten på den tiende etappen i Albertville. Målgangen var i Valance, drøye 19 mil unna.
Ivrige tilskuere var pyntet til sykkelfest da de møtte opp til starten på den tiende etappen i Albertville. Målgangen var i Valance, drøye 19 mil unna. (Foto: Christophe Ena/AP/NTB scanpix)
Disser syklistene valgte å holde litt avstand i krappe, bratte og glatte svinger i den 144 kilometer lange niendeetappen mellom Cluses og Tignes.
Disser syklistene valgte å holde litt avstand i krappe, bratte og glatte svinger i den 144 kilometer lange niendeetappen mellom Cluses og Tignes. (Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/NTB)
Store og dramatiske velter er uungåelig når mange sykler tett og raskt sammen. Her har det gått galt allerede på første etappe mellom Brest og Landernau. Franske Bryan Coquard, som sykler for B&B Hotels p/b KTM, har nettopp kommet seg opp i sittende stilling.
Store og dramatiske velter er uungåelig når mange sykler tett og raskt sammen. Her har det gått galt allerede på første etappe mellom Brest og Landernau. Franske Bryan Coquard, som sykler for B&B Hotels p/b KTM, har nettopp kommet seg opp i sittende stilling. (Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/NTB)
Store deler av Tour de France går gjennom landlige omgivelser, som her på niende etappe mellom Cluses og Tignes.
Store deler av Tour de France går gjennom landlige omgivelser, som her på niende etappe mellom Cluses og Tignes. (Foto: Stephane Mahe/Reuters/NTB)
De franske lagkameratene Benoit Cosnefroy og Aurelien Paret Peintre heies frem av noen lettkledde sykkelentusiaster i stigningene mot Tignes.
De franske lagkameratene Benoit Cosnefroy og Aurelien Paret Peintre heies frem av noen lettkledde sykkelentusiaster i stigningene mot Tignes. (Foto: Daniel Cole/AP/NTB)
Tour de France-profilen Peter Sagan var involvert i et lite sammenstøt før målgang på tredje etappe mellom Lorient og Pontivy. Sagan pådro seg en kneskade i denne velten, og som følge av den måtte han bryte rittet noen dager senere.
Tour de France-profilen Peter Sagan var involvert i et lite sammenstøt før målgang på tredje etappe mellom Lorient og Pontivy. Sagan pådro seg en kneskade i denne velten, og som følge av den måtte han bryte rittet noen dager senere. (Foto: Christophe Ena/Reuters/NTB)